Actueel lesmateriaal voor lesmethodes Engels van Malmberg

Welkom op de blogspot Engels van uitgeverij Malmberg voor gebruikers van All right!, Realtime en Of Course! U vindt hier actuele video's voorzien van opdrachten, voor verschillende vaardigheden en op verschillende ERK-niveaus. Leuk én leerzaam om de les mee te beginnen of af te sluiten!
Daarnaast maakt Malmberg verschillende keren per jaar een actuele leesopdracht voor Engels, afwisselend op niveau A2, B1 en B2. U vindt ze hier.

donderdag 20 november 2014

Kinderrechten

20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Alle kinderen hebben rechten. Deze rechten staan in het Kinderrechtenverdrag. Het verdrag gaat eigenlijk over alles waar je mee te maken kan krijgen, vanaf je geboorte tot aan je achttiende verjaardag.

Lees eerst de opdrachten. Bekijk dan het filmpje.



  1. Hoeveel jaar geleden werd de Convention on the Rights of the Child (Het Verdrag inzake de rechten van het kind) opgesteld?

  2. Noteer ten minste 3 rechten van het kind die Josh in het filmpje noemt.

  3. Josh zegt over de Convention: 'It's all about things kids deserve no matter what.' Wat betekent dat precies?


Extra luister- en spreekopdracht

Lees eerst de opdrachten. Bekijk dan het gesprek met Josh op de Australische televisie.

  1. Waarom zijn de rechten van het kind volgens Josh belangrijk?

  2. Welk kinderrecht is bij Josh favoriet?

  3. Werk met 2 klasgenoten of met de hele groep. Bespreek de verschillende kinderrechten. Vraag aan elkaar welk kinderrecht je belangrijk vindt. Geef bij je antwoord ook argumenten waarom je dat recht kiest.